Commercieel Manager

Als Commercieel Manager ben je medeverantwoordelijk voor het genereren van new business, waarbij je focus ligt op commercieel en maatschappelijk vastgoed in de regio Arnhem-Nijmegen-Eindhoven.

 

Je krijgt de opdracht mee Giesbers verder op de kaart te zetten en aantrekkelijke ontwikkel- en bouwprojecten te initiëren waardoor de continuïteit van de organisatie op termijn geborgd is. Goed om te weten is dat de portefeuille voor de komende jaren reeds goed gevuld is. Je hebt en krijgt dus de tijd om samen met je collega's van het commercieel team de marktpositie verder uit te bouwen met als doel om samen met potentiële opdrachtgevers aantrekkelijke projecten te realiseren.

Er wordt van je verwacht dat je na een gedegen marktanalyse een commercieel ‘aanvalsplan’ presenteert en deze in de praktijk brengt. Dagelijks ben je bezig huisvestingsvraagstukken en -oplossingen, potentiële locaties, opdrachtgevers en gebruikers met elkaar te verbinden. Je bouwt persoonlijke relaties op met prospects, klanten en andere interessante contactpersonen. Het is aan jou vertrouwen te winnen, relaties persoonlijk en vakkundig te adviseren en passende oplossingen aan te dragen die verrassen.

Je krijgt de vrijheid, verantwoordelijkheid en bevoegdheid om aantrekkelijke deals te sluiten. Je bent in staat om conceptueel te denken, maar ook pragmatisch genoeg om een concept te vertalen naar een haalbaar projectvoorstel inclusief bijbehorende businesscase. Concreet stel je naar eigen inzicht de commerciële budgetten vast en handelt daar naar. Ondernemerschap wordt hierbij beloond. Tevens liggen er volop kansen en mogelijkheden om in samenwerking met de andere Giesbers- en Trebbe-bedrijven initiatieven te ontplooien om de gezamenlijke commerciële slagkracht te versterken.

Bouwstenen voor succes

De voorkeur gaat uit naar een professional die beschikt over concrete ervaring met het initiëren en ontwikkelen van commercieel en maatschappelijk vastgoedprojecten in een commerciële rol bij vastgoed- en/of bouwgerelateerde bedrijven.

Het hebben van een commercieel netwerk in de regio Zuidoost Nederland (Arnhem-Nijmegen en Nijmegen-Eindhoven) is gewenst en het is handig als je vastgoedrekenen (vastgoedexploitaties) beheerst, kennis en ervaring hebt van verschillende vastgoedcontractvormen (huur, belegging, D&B, E&B) en een vaardige onderhandelaar bent.

Qua persoonlijkheid zijn we op zoek naar een:

  • Netwerker: je bent sterk in het leggen en onderhouden van contacten in de business to businessmarkt, dient daarbij het belang van de organisatie en neemt deel aan diverse relevante netwerken;
  • Verbinder: je legt onderlinge verbanden, brengt partijen samen en creëert draagvlak;
  • Doorzetter: je houdt vol, ook bij tegenslagen, totdat het doel bereikt is, je bent enthousiast en betrokken om samen met je collega's de gestelde doelstellingen te realiseren.

Benefits

  • Contract voor onbepaalde tijd;
  • Marktconform salaris;
  • (Elektrische) auto van de zaak;
  • Bouw cao: 25 vakantiedagen, 15 ATV dagen en 3 kortverzuimdagen. Pensioenregeling conform BPF-bouw pensioen, aparte pensioen excedentregeling;
  • Mogelijkheid tot flexibele werktijden.

Enthousiast geworden?

Neem dan contact op met Patrick van Ralen via patrick@buildingheroes.nl of +31611169941. Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect is voor dit profiel? Stuur hem of haar dan gerust door!

 

GIESBERS ONTWIKKELEN EN BOUWEN

Giesbers Ontwikkelen en Bouwen, gevestigd in Wijchen, is regionaal koploper en behoort met uitdagende woningbouw, commercieel en maatschappelijk vastgoedprojecten tot de top 50 van ontwikkelende bouwbedrijven in Nederland. Giesbers Ontwikkelen en Bouwen in Wijchen is, evenals Giesbers Rotterdam Ontwikkelen en Bouwen en Kalliste Woningbouwontwikkeling, een zelfstandig opererend bedrijf binnen Giesbers Groep en onderdeel van de holding van de familie Trebbe. Samen met de Trebbe-vestigingen, Dijkham en Van den Hengel vormt ze een professionele netwerkorganisatie waarbinnen op verschillende terreinen kennis, ervaring en diensten worden uitgewisseld. Bovendien biedt deze samenwerkingsvorm belangrijke voordelen wanneer complexe en/of grootschalige projecten om extra expertise, mankracht of faciliteiten vragen.

Giesbers Ontwikkelen en Bouwen, actief met circa 65 medewerkers, realiseert een omzet van circa € 60 miljoen. De lijnen zijn kort en er wordt snel geschakeld. De structuur van de organisatie is plat, de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers is groot en ondernemerschap wordt sterk gestimuleerd. De omgang binnen de organisatie is informeel en de mensen zijn oprecht betrokken en geïnteresseerd in elkaar. Daarnaast wordt er veel aandacht en energie gestoken in het creëren van een inspirerende en uitdagende werkomgeving en het werken in projectteams.