FITWONEN

Over enkele jaren is bijna alle nieuwbouw energieneutraal of energieleverend. Steeds meer en sneller verandert de mindset van professionele partijen en woningzoekenden als het gaat om duurzaamheid. Bewoners en vastgoedeigenaren willen voorbereid zijn op de toekomst: duurzaam wonen en leven en ultiem: de wereld groen en gezond achterlaten voor de volgende generaties.

Professionele partijen willen vitale buurten en wijken creëren met CO₂-neutrale woningen, inspelen op de steeds meer herkenbare participatiesamenleving en een oplossing vinden voor het vraagstuk omtrent het langer thuis blijven wonen. Aanleiding voor de partners van het GiesbersAtelier een bijzonder Nul-op-de-Meter-woonconcept te ontwikkelen, zie werkwijze. Een onderscheidend woonconcept omdat deze in de eerste plaats ontwikkeld is vanuit de woonbeleving van de consument, om daarna pas de techniek hieraan toe te voegen bij de ontwikkeling van deze Nul-op-de-Meter-formule.

 

Flexibel, Innovatief en Toekomstbestendig

FITWONEN staat voor een Flexibel, Innovatief en Toekomstbestendig Nul-op-de-Meter-woonconcept voor nieuwbouwwoningen. Een woning met blijvend lage maandlasten. Een slimme woning waarbij monitoring de opmaat vormt naar een online aanbod van services. Services die op de eerste plaats het gemak en comfort van bewoners dienen, maar die ook langer thuis wonen mogelijk maken. Innovatieve gadgets maken de woningen uniek en op maat.

 

Community toekomstige bewoners

De initiatiefnemers zorgen tevens voor het ontstaan van een vitale buurt en wijk. Er wordt tijdens het ontwikkelproces een community door toekomstige bewoners gevormd met als resultaat: bewoners die zich verantwoordelijk voelen voor hun woning en de woonomgeving. De mensen in deze buurten en wijken wonen en leven samen bewuster. Dit is wonen voor nu én in de toekomst.

FITWONEN is een initiatief van Giesbers Ontwikkelen en Bouwen, Kalliste Woningbouwontwikkeling en Giesbers Rotterdam: de partners van het GiesbersAtelier. Meer informatie via fitwonen.nu

 

Vragen over FITWONEN en wat dit voor u of uw organisatie kan betekenen? Neem contact op met Paul van Doorn via pvandoorn@giesberswijchen.nl of 06 - 512 262 29.