Historie

Ruim 90 jaar geleden, in 1928, begint Antoon Giesbers aan de Graafseweg op Alverna Aannemersbedrijf Giesbers. In 1936 wordt het bedrijf uitgebreid met een timmerwerkplaats. 

Tot de tweede wereldoorlog begint, houdt Giesbers zich voornamelijk bezig met wat men toen de ‘burgerbouw’ noemde. Na 1945 wordt Defensie een belangrijke opdrachtgever. Verder bestaat de orderportefeuille voor de utiliteitsbouw uit de bouw van loodsen en hallen voor transportbedrijven.

Zoons Giesbers zetten het bedrijf voort (1952)

Als Antoon Giesbers in januari 1952 door een ongeluk om het leven komt, zetten zijn twee zonen - Thijs, speler bij voetbalclub AWC, en Jan, actief in de gemeentepolitiek – het bedrijf voort. Onder hun leiding groeit het bedrijf gestaag. In 1953, het jaar van het 25-jarig bestaan, vestigt Giesbers zich op de huidige locatie aan de Nieuweweg in Wijchen. Giesbers heeft zelf veel expertise in huis, maar zet daarnaast onderaannemers uit Wijchen in. 

Familiebedrijf Giesbers verkocht (1997)

In 1997 wordt het familiebedrijf overgenomen door ondernemer René aan de Stegge, maar de naam Giesbers, een begrip in de regio, blijft bestaan. De activiteiten worden ondergebracht in verschillende bouw- en vastgoedbedrijven onder de naam Giesbers Groep.

In 2007 wordt het oude pand aan de Nieuweweg gesloopt en bouwen we zelf ons nieuwe kantoor waarin we sinds die tijd gevestigd zijn.
Begin 2019 doet René aan de Stegge zijn bouwbedrijven uit de Giesbers Groep van de hand en verkoopt ze aan de holding van de familie Trebbe. Deze bouwbedrijven (Giesbers Ontwikkelen en Bouwen uit Wijchen, Giesbers Rotterdam en Kalliste Woningbouwontwikkeling) blijven als eenheid zelfstandig opereren onder hun eigen naam.

Van traditioneel aannemersbedrijf (1928) naar kennisorganisatie (2020)

Tussen het bouwen van toen en het bouwen van nu is er veel veranderd. We leven in een tijd waarin we geconfronteerd worden met en uitgedaagd worden in te spelen op een steeds sneller veranderende, dynamische markt en een wereld die continu in beweging is. Veranderingen volgen elkaar in rap tempo op. Giesbers heeft haar organisatie hierop aangepast en ingericht. Dat betekent ook dat wij ons steeds meer als een kennisorganisatie zijn gaan ontwikkelen. En een breed netwerk aan samenwerkingspartners hebben, zowel intern als extern. 

Giesbers 100 jaar (2028)

Nog acht jaar, dan bestaat Giesbers 100 jaar! Een mijlpaal waar we trots op zijn. Evenals op het mooie team mensen dat bij ons werkt en gewerkt heeft. Samen maken zij Giesbers tot het bedrijf dat het nu is. En dat nog steeds als een familiebedrijf voelt.