Eerste steen tweede fase Huis en Haard

In maart 2016 ging de bouw van de eerste fase van het woonzorgcentrum in de Arnhemse wijk Klingelbeek van start. De vier groepswoningen, elk voor acht cliënten met (beginnende) dementie, zijn gerealiseerd. De bewoners hebben begin januari hun intrek genomen in dit gedeelte van het nieuwbouwcomplex, waar verpleeghuiszorg wordt geboden in een kleinschalige, huiselijke sfeer. Zij wonen inmiddels ruim drie maanden naar volle tevredenheid in Hoogstede. Hoogstede is de nieuwe naam van het woonzorgcomplex Huis en Haard. Na de sloop van het laatste deel van Huis en Haard, is de tweede bouwfase gestart. In dit gedeelte komen 18 woonzorgstudio’s voor mensen met een zorgindicatie. De studio’s liggen op de begane grond en beschikken over een eigen terras. Beide gebouwdelen worden verbonden door een ontmoetingsruimte in het middengebied. De bouw van deze tweede en laatste fase wordt steeds meer zichtbaar. Om dit te vieren werd vrijdag 12 mei de symbolische eerste steen gelegd in aanwezigheid van bewoners, familie, personeel en betrokkenen vanuit de bouw. Tevens werd deze ochtend ook de nieuwe naam van het woonzorgcomplex onthuld.

Duurzaam woonzorgcomplex
Hoogstede wordt een van de meest duurzame woonzorgcomplexen van Nederland. Zo heeft het gebouw een dak van zonnepanelen en wordt er gebruikgemaakt van duurzame en natuurlijke bouwmaterialen. Als alles volgens plan verloopt, wordt het gebouw eind 2017 opgeleverd.

https://oud.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/nieuwsafbeeldingen/3gasthhoogstede-1641.jpg?itok=6YZaNhbm
https://oud.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/nieuwsafbeeldingen/img_0306.jpg?itok=0gp5OH5A