'Klimaatakkoord' met bewoners van het project Wonen bij de Groene Vallei

Tijdens een inspirerende kopersbijeenkomst van het project Wonen bij de Groene Vallei op 19 april is aandacht besteed aan de bewustwording en kansen op het gebied van duurzaamheid. ‘Hoe groen bent u?’ Met deze vraag kregen kopers inzicht in hoe groen zij daadwerkelijk leven en wat zij kunnen verbeteren. Van de was buiten ophangen in de zomer tot minder vaak vlees eten; zo kregen de deelnemers inzicht in de mogelijkheden om hun footprint te verkleinen.

Dit 'klimaatakkoord' is een gezamenlijk initiatief van Kalliste Woningbouwontwikkeling, Giesbers Ontwikkelen en Bouwen en Boxum Installatiegroep, geïnspireerd door de klimaattop in Parijs. Een eerste stap om de wereld te verbeteren samen met kopers van nieuwbouwwoningen. ‘Zoveel mogelijk woningen bewust verduurzamen door onder meer de zon als energiebron optimaal te benutten’, zo benoemen Kalliste, Giesbers en Boxum hun doelstelling.

Het enthousiasme over de kansen die het verduurzamen met zich meebrengt was tijdens de bijeenkomst goed merkbaar.

De kopers van het project ‘Wonen bij de Groene Vallei’ kunnen ervoor kiezen om hun woning te laten voldoen aan de energienorm (EPC) van 2021, dat wil zeggen energieneutraal. Met dit akkoord wordt de CO2-uitstoot per woning per jaar verminderd met 1500 kg. En op het energieverbruik wordt - met behoud van comfort en behaaglijkheid - maandelijks ‘een volle boodschappentas’ aan kosten bespaard!

https://oud.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/nieuwsafbeeldingen/273f3141c06dffea2a0663ff222b49f7_f673.jpg?itok=aMuda4wX