Oplevering Huis en Haard fase 1

Op donderdag 15 december is de eerste fase van woonzorg-complex “Huis & Haard” opgeleverd. Samen met de opdrachtgever kijken wij met trots terug op het efficiënte proces, waarbij we in een hele korte periode de engineering en realisatie hebben afgerond.

De bouw wordt in twee fases gerealiseerd. De eerste fase betreft een gebouwdeel van drie verdiepingen voor psychogeriatrische cliënten, waar ruimtes komen voor 4 woongroepen, alsmede algemene ruimten, vergaderkamers, multifunctionele kamers en facilitaire ruimten. De cliënten zullen begin januari hun vertrouwde omgeving verlaten en hun intrek nemen in de nieuwbouw. Vervolgens start de sloop van het bestaande pand en aansluitend de nieuwbouw van fase 2. Hier zullen 18 woonzorgstudio’s, met een centrale ontmoetingsruimte en een ruimte voor fysiotherapie worden gerealiseerd.

Het project is voorbereid in BIM
Building Information Modeling (BIM) is een werkmethodiek waarmee het volledige bouwproject virtueel gerealiseerd wordt voordat er ook maar iemand met de daadwerkelijke bouw aan de slag gaat. Deze voorbereiding heeft geresulteerd in een zeer snelle bouwtijd, namelijk minder dan 9 maanden. Waarbij een zeer duurzaam gebouw wordt gerealiseerd, namelijk het eerste Breeam gecertificeerd woonzorg-complex in Nederland.

Het filmpje hieronder laat zien hoe levensecht deze virtuele realisatie is.

https://oud.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/nieuwsafbeeldingen/opleverfoto.jpg?itok=Tfin3iHM