Saksen Weimar heet de Giro d'Italia welkom

Afgelopen weekend kleurde Arnhem en Nijmegen roze vanwege de Giro Gelderland. De Giro d'Italia is de jaarlijkse wielerronde door Italië. De Giro d’Italia is in Nederland ook wel bekend onder de naam Ronde van Italië. Het is een Italiaanse wielerwedstrijd die meestal 23 dagen duurt en waarin de wielrenners 21 etappes fietsen. De Giro d’Italia is op het gebied van wielrennen het hoogtepunt in Italië.

De bewoners van Saksen Weimar hadden het voorrecht dat afgelopen zondag 8 mei de route langs hun huis kwam over de Monnikensteeg. De drukte over de Monnikensteeg was al weken ervoor voelbaar. Veel amateurrijders reden de route in de weken voorafgaand aan de tour om even het gevoel te krijgen wat de renners van Giro moesten doorstaan. Arnhem, Nijmegen en omgeving staat bekend om zijn prachtige natuur en het heuvelachtige landschap. Giesbers heeft ervoor gezorgd dat de bewoners van Saksen Weimar de wielrenners op gepaste wijze welkom heette met twee mooi grote spandoeken langs de Monnikensteeg.

                                                                                                                

 

https://oud.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/nieuwsafbeeldingen/13177482_1141839462535478_1486312390101491435_n.jpg?itok=aBHTZkl1