Sleutels Rijnveste overhandigd aan Idealis

De sleutels van Studentenhuisvesting Rijnveste in Wageningen zijn overhandigd aan Idealis! De afgelopen 16 maanden heeft GiesbersWijchen gebouwd aan deze bijzondere huisvesting voor 345 studenten en jonge promovendi. Vanaf 2 april wordt dit hun woonplek. Er zijn verschillende typen huisvesting gerealiseerd die aansluiten bij hun woonwensen; woningen met gezamenlijke faciliteiten en een-, twee- en driekamerappartementen. Het complex is kleinschalig, gedifferentieerd en flexibel. De naam Rijnveste komt voort uit de ideeën bij het ontwerpen voor een burcht of vesting. Zo is de uiteindelijke vorm van het complex ook geworden. Het uitvoeringsteam van GiesbersWijchen onthulde bij de oplevering aan Idealis dan ook het officiële straatnamenbord ‘Rijnveste’ als afsluiting van het project.

Het energiezuinige ontwerp van Rijnveste komt tegemoet aan de ambitie die Idealis heeft op het gebied van duurzame ontwikkeling. Het gebruik van duurzame materialen levert energielabel A++ op. Elke wooneenheid krijgt een zonnecollector voor de opwarming van tapwater. Het hoogste bouwblok van Rijnveste krijgt zelfs de eerste windmolen van Wageningen! De hiermee opgewekte energie verlicht de collectieve ruimtes.

GiesbersWijchen is verantwoordelijk geweest voor de gehele coördinatie, inclusief infrastructuur, waarbij buiten de eisen op het gebied van duurzaamheid de rijke geveldetaillering, de afbouw en afwerking van het studentencomplex opvallend zijn. Het hele complex wordt in feite kant en klaar opgeleverd. Gezien de ervaring met het ontwikkelen en bouwen van studentenhuisvesting kon GiesbersWijchen in de detailafstemming een goede sparringpartner zijn. We hebben de afgelopen twee jaar een kleine 600 studenteneenheden gerealiseerd. Momenteel zijn we in Ede, in opdracht van Woonstede en met Idealis als uiteindelijke huurder, nog met drie complexen bezig zijn.

Idealis is blij en wij zijn trots! Esthetisch ziet het complex er prachtig uit. De hoogte van de gebouwen varieert van 3 tot 5 verdiepingen. De buitenrand van het complex heeft een stoere uitstraling doordat gebruik gemaakt wordt van robuuste roodbruine gevelsteen. Aan de binnenkant zijn lichtere kleuren gebruikt. De paviljoens middenin het complex hebben een geheel eigen uitstraling. Opvallend detail van de paviljoens zijn de houten lamellen die tevens dienst doen als zonwering. Bijzondere aandacht is besteed aan goede fietsenstallingen. Fietsen kunnen geplaatst worden onder een veranda naast de voordeur. In de paviljoens, het blok met appartementen en een aantal hoekwoningen is een aparte inpandige fietsenstalling gecreëerd.

Meer over Rijnveste kunt u hier lezen.

https://oud.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/nieuwsafbeeldingen/rijnveste_straatbord2.jpg?itok=ez7HK6nM