MFA Dijkstraten - Best

Het levendige hart van deze nieuwe buurt

https://oud.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/projecten-img/a.i.2.png?itok=prjJj5al
https://oud.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/projecten-img/a.i._binnen.png?itok=X9tB90lk
https://oud.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/projecten-img/a.i._binnen2.png?itok=UF_Og56L
https://oud.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/projecten-img/a.i.jpg?itok=udq5DP9y

Tweede helft oktober werd de overeenkomst gesloten voor de bouw van de multifunctionele accommodatie (MFA) in de nieuwe wijk Dijkstraten in Best. In deze accommodatie gaan wij 22 huurappartementen en integraal kindcentrum Platijn realiseren.

Dijkstraten is de nieuwste woonwijk binnen de ring van Best. De ligging is ideaal, met alles wat je nodig hebt in de buurt. Het centrum van Best is vlakbij en het treinstation ligt zelfs op loopafstand. Door de goede uitvalswegen rij je in een mum van tijd naar een van de grote Brabantse steden en voor een stukje ontspanning stap je even op de fiets naar natuurgebied Het Groene Woud.

Open school concept

Kindcentrum Platijn is ontstaan uit de voormalige basisscholen Wilhelmina en De Schakel en kinderdagverblijf Korein. Het biedt onderwijs en opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar en ligt centraal in de nieuwe wijk. Er is sprake van een 'open school concept': ook buurtbewoners worden uitdrukkelijk uitgenodigd gebruik te maken van ruimtes die de school biedt. Rondom een centraal plein liggen de verschillende clusters gegroepeerd. Een grote windroos, ingelegd in de vloer van het leerplein, heeft een educatief element: de vier windrichtingen Noord, Oost, Zuid en West wijzen naar de in- en uitgangen.

Appartementen rondom lichthof

Het appartementencomplex komt bovenop het schoolgebouw te liggen. Hier gaan wij 22 huurappartementen ontwikkelen en realiseren die turn-key worden opgeleverd. Door de appartementen rondom een lichthof te groeperen hebben alle bewoners aan de buitenkant voldoende privacy en volop ruimte voor hun buitenterras of balkon. Het hof geeft de beslotenheid om elkaar te ontmoeten.

Planning

Met de ondertekening is na lange tijd nu echt het startsein gegeven voor de ontwikkeling en realisatie van MFA Dijkstraten. De verwachting is dat de nieuwbouw in het schooljaar 2021-2022 in gebruik genomen wordt.

Nieuwsberichten

18-06-2020 Eerste stappen nieuwbouw gezet
24-10-2019 Groen licht voor MFA Dijkstraten

Specialisme

Nieuwbouw

Woontype

Appartementen

Maatschappelijk

Onderwijs

Soort

Huur

Projectfase

In uitvoering

Opdrachtgever

Gemeente Best

Architect

Eugelink Architectuur oa

Start

2020

Oplevering

2021

Overige partijen

VOF Trebbe-Lunee, Heideman Vastgoed, Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau