Museum Het Valkhof - Nijmegen

Meer ruimte voor tentoonstellingen

https://oud.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/projecten-img/2013-070_valkhof_exterior.jpg?itok=scjWcNG3
https://oud.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/projecten-img/2013-070_valkhof_lobby.jpg?itok=Mh8sL5Hq

Een cultureel erfgoedproject voor Giesbers in Nijmegen. Museum Het Valkhof heeft ons de opdracht gegeven het museum (gedeeltelijk) te verbouwen. UNStudio, die het museumgebouw in het verleden ontworpen heeft, is wederom betrokken bij het nieuwe ontwerp.

Vorig jaar is het atrium verbouwd, zodat er meer ruimte is voor tijdelijke tentoonstellingen, een belangrijke wens van het museum. Verder is het ontwerp gereed voor de herinrichting van de kantoren, die geschikt worden gemaakt voor het nieuwe werken. Deze werkzaamheden staan gepland voor de zomer van dit jaar.

Andere aanpassingen die nodig zijn om De Valkhof inhoudelijk en museaal beter geschikt te maken voor de tijd van nu, zijn uitgesteld tot 2017.

Specialisme

Transformatie & Renovatie

Maatschappelijk

Overig

Projectfase

In uitvoering

Opdrachtgever

Museum Het Valkhof

Architect

UNStudio

Start

2015

Oplevering

n.t.b.