Oranjekwartier Locatie C - Beuningen

Appartementengebouw Maxima: huurappartementen en winkels

  • Appartementen Maxima, winkels, huur
  • Appartementen, nieuwbouw, winkels, huur
https://oud.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/projecten-img/dscf1838.jpg?itok=CL5PpFf_
https://oud.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/projecten-img/dscf1836.jpg?itok=mULsZCpM

Giesbers heeft voor Standvast Wonen 30 appartementen en 3 winkels aan het Amaliaplein in Beuningen gerealiseerd. Het appartementengebouw Maxima (deelplan C) is onderdeel van het Oranjekwartier, een stijlvolle nieuwe woonwijk in het centrum van Beuningen (voorheen Centrum-Oost genoemd). 

Het centrum van Beuningen is de afgelopen dertig jaar sterk veranderd. De oorspronkelijke kern van het dorp bestond uit een reeks losstaande boerderijen, een kerk, een smederij, een molen etc. Er was dus 'ruimte' voor verandering.

Kwaliteitsimpuls

De noodzaak tot verandering kwam voort uit de rappe groei van Beuningen. Tussen 1990 en 2002 is het winkeloppervlak in het centrum verdubbeld. Ook zijn er toen een bibliotheek en 80 woningen (maisonnettes boven winkels) gebouwd. Verder is de openbare ruimte in het centrumgebied geheel heringericht. Aan de oostzijde van het centrum was er nog lange tijd een zone - het Oranjekwartier - die een kwaliteitsimpuls nodig had. De resultaten zijn inmiddels zichtbaar.

Alle appartementen in het woongebouw Maxima zijn bereikbaar via een trap of lift en hebben een woonkamer van minimaal 35 m2, een open keuken, twee slaapkamers, badkamer, toilet, berging en balkon.

Specialisme

Nieuwbouw

Woontype

Appartementen

Commercieel vastgoed

Winkels

Projectfase

Gerealiseerd

Opdrachtgever

Standvast Wonen

Architect

Architecten Visser en Bouwman

Start

2013

Oplevering

2014