Over Betuwe College - Elst

Nieuw, duurzaam schoolgebouw: dé plek om het beste uit jezelf te halen

https://oud.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/projecten-img/a.i.png?itok=JY9uubyd
https://oud.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/projecten-img/onthulling_bouwbord_obcelst_niewbouw_2020_medium.jpg?itok=UPSgAgGr

Het Over Betuwe College (OBC) Elst heeft een nieuw schoolgebouw nodig. Dé plek waar leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen. En dat gaan wij ook doen. Het beste uit onszelf halen om een mooi, duurzaam schoolgebouw voor hen te realiseren.

Wij hebben de afgelopen jaren veel ervaring met scholen opgedaan. We snappen dat leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen wanneer zij letterlijk en figuurlijk de ruimte krijgen. Op een ‘frisse’ school waar het binnenklimaat positief bijdraagt aan hun leerprestaties. 

In bouwteam

OBC Elst is nu gevestigd in twee gebouwen uit de jaren '60 van de vorige eeuw. De verouderde installaties en faciliteiten van de bestaande gebouwen sluiten niet meer aan bij het hedendaagse onderwijs. Daarnaast is OBC Elst in de afgelopen jaren sterk gegroeid in leerlingenaantal. De prognoses laten zien dat dit aantal de komende jaren stabiel blijft. De gemeente neemt daarin, als eigenaar van beide gebouwen, haar verantwoordelijkheid. Zij bereidt de bouw van de school voor; OBC Elst zelf realiseert de nieuwbouw. Samen met de installateur wordt Giesbers in bouwteam betrokken bij het ontwerp en vervolgens bouwen wij de school.

Gezond, duurzaam én slim gebouw

OBC Elst heeft de ambitie om zich te profileren als gezonde en duurzame school en wil een Bijna EnergieNeutraal Gebouw (BENG) realiseren volgens de principes van 'Frisse Scholen B'. Andere wensen die zij ons mee hebben gegeven zijn een onderhoudsarm ontwerp en efficiënt (her)gebruik van water. Een flexibel gebouw dat aan te passen is aan groei of krimp, een zo laag mogelijke MPG-score heeft en een ‘slim gebouw’ wordt met gebruik van slimme systemen op basis van hoogstaande technologie. Tevens is er op gelet dat het kleinschalige en persoonlijke karakter van de school behouden blijft.

Website OBC Elst

OBC Elst besteedt op haar website aandacht aan de nieuwbouw. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief, het laatste nieuws bekijken en contactgegevens vinden; www.obc-elst.nl/nieuwbouw 

Planning

De aannemingsovereenkomst is getekend en na de bouwvak gaan we aan de slag. Als alles volgens planning verloopt dan wordt het nieuwe schoolgebouw in de zomer van 2021 opgeleverd.

Nieuws

22-01-2021 OBC Elst verrast door materialenpaspoort bij hoogste punt
02-09-2020 Vloggers OBC Elst doen verslag van nieuwbouw
16-07-2020 Informatieavond en feestelijke onthulling bouwbord OBC Elst
13-07-2020 Buurt profiteert mee van nieuw OBC in Elst
23-06-2020 ‘Slim’ en gezond schoolgebouw voor OBC Elst 

Specialisme

Nieuwbouw

Projectfase

In voorbereiding

Opdrachtgever

Scholengroep Over en Midden Betuwe

Architect

Van den Berg Architecten

Start

2020

Oplevering

2021

Overige partijen

Draaijer + partners, Snetselaar Constructieve Ingenieurs, Cauberg Huygen, Valstar Simones, Unica