Victor Hugo - Cuijk

Monumentaal wonen op een historische locatie

https://oud.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/projecten-img/afbeelding-victor-hugo.jpg?itok=sHcG8Bk_
https://oud.giesberswijchen.nl/sites/default/files/styles/large/public/projecten-img/sigarenmakers.jpg?itok=R6LKZfmn

‘Victor Hugo’ is een van de bekendste gebouwen in Cuijk. Het historische en karakteristieke pand werd in 1921 gebouwd en deed dienst als sigarenfabriek. Een felle brand maakte hier in 1969 een einde aan.

In 1977 werd het gebouw opnieuw in gebruik genomen, nu als dienstencentrum. Inmiddels staat het alweer geruime tijd leeg. Op deze unieke en historische locatie gaan wij binnenkort 16 luxe, gasloze appartementen realiseren. Een transformatie en renovatie met respect voor de geschiedenis en het pand.

Behoud karakteristieke gevel

We hebben afgelopen jaar in bouwteam gewerkt aan de uitwerking om het project haalbaar te maken. K3 Architectuur heeft een passend ontwerp gemaakt dat recht doet aan de locatie én het oude pand. De karakteristieke voorgevel zal gehandhaafd blijven en is de basis van het totale ontwerp. De 16 appartementen in dit kleinschalige bouwplan zijn verdeeld over de begane grond en drie verdiepingen en variëren in grootte van 85 tot 99 m2. De appartementen op de tweede verdieping hebben een plafondhoogte van maar liefst 4.20 meter! Rond het gebouw wordt een ruime gezamenlijke tuin aangelegd.

Informatie en start verkoop

Zaterdag 24 augustus is de verkoop gestart die in handen is van Twan Poels Makelaardij in Cuijk.

Specialisme

Transformatie & Renovatie

Woontype

Appartementen

Soort

Koop

Projectfase

In voorbereiding

Opdrachtgever

Vastwas B.V.

Architect

K3 Architectuur

Start

2020

Oplevering

n.t.b.

Overige partijen

JVZ Ingenieurs