Transformatie & Renovatie

U beschikt met Giesbers over een ontwikkel- en bouwpartner die bij uitstek de nodige ervaring, specialisaties en expertise in huis heeft om al wat oudere panden of wijken nieuw leven in te blazen. Met als doel om niet alleen waardevolle gebouwen te behouden en hun levensduur te verlengen, maar ze tevens te laten winnen aan functionaliteit en waarde waardoor ze perfect zijn afgestemd op de hedendaagse én toekomstige eisen van de gebruiker.

Bovenstaande bereiken wij door het slim toepassen van duurzaamheidsoplossingen en de missie om duurzame, energiezuinige en onderhoudsarme gebouwen te realiseren die kwalitatief onderscheidend zijn.
 

Duurzaamheidslabel

Of het nu gaat om de transformatie van kantoorgebouwen naar studentenwooneenheden of van kazernegebouwen naar woon- of werkruimtes, wij zijn in vorm. Een goed voorbeeld vormt de bouwkundige en installatietechnische renovatie van kantoorgebouw B50 op Arnhems Buiten. Hiermee hebben wij het BREEAM-NL In-Use label ‘Excellent’ behaald, een specifiek duurzaamheidslabel voor bestaande gebouwen. Maar ook de voormalige logiesgebouwen op het kazerneterrein van Saksen Weimar zijn getransformeerd tot woon-/werkruimtes en ateliers en in het poortgebouw is een zorgvilla voor ouderen gerealiseerd. En ook de transformatie van kantoren naar studentenwooneenheden is ons niet vreemd. Zo worden in de voormalige RWS Toren in Arnhem 294 studentenwooneenheden gerealiseerd waar vroeger zo’n 500 ambtenaren aan het werk waren. Ruim 14.000 m2 langdurig leegstaande kantoorruimte wordt zo uit de markt genomen. Met deze huisvestingsoplossing wordt tevens een positieve impuls gegeven aan het winkelcentrum en de wijk Presikhaaf en aan de positie van Arnhem als kennisstad.
 

Renovatie: goede communicatie met bewoners noodzakelijk

Bij veel projecten die gerenoveerd worden of waar planmatig onderhoud plaatsvindt, blijven de bewoners tijdens de werkzaamheden in hun huis, appartement of flat wonen. Dit vraagt speciale en zeer zeker ook sociale vaardigheden van de medewerkers van Giesbers. Inlevingsvermogen, goed luisteren, oog en oor hebben voor hun situatie en een goede communicatie zijn ons inziens van groot belang om dit soort renovatieprojecten tot een voor iedereen positief einde te brengen. Zowel voor de bewoners als voor de opdrachtgever.
 

Nieuwbouw of transformatie/renovatie?

Er zijn veel redenen te bedenken om renovatie of een verbouwing te verkiezen boven sloop en nieuwbouw. Soms kan de wens tot behoud van het huidige architectonische aanzicht en het historische karakter van de omgeving een doorslaggevende rol spelen. En een andere keer overheersen markttechnische, bouwtechnische en economische overwegingen. Wat echter ook de aanleiding is om een bestaand gebouw te upgraden, wij helpen u graag de juiste afweging te maken. En zorgen ervoor dat met een goed doordachte bouwkundige ingreep uw zorgenkind getransformeerd wordt tot een energiezuinig en onderhoudsarm gebouw, dat perfect is afgestemd op de hedendaagse én toekomstige eisen van de gebruiker.

 

Giesbers Servicebouw

Voor kleinschalige renovaties en verbouwingen kunt u terecht bij Giesbers Servicebouw. Zij zijn hier optimaal voor ingericht. Wij zijn complementair aan elkaar en maken (onafhankelijk) gebruik van elkaars diensten en expertise.